KNH MS Brno - SK NH Veselí nad Moravou 17 : 23 /11 : 11/

02.10.2016

Tam, kde v sobotu Veselský celek skončil, tak i v nedělním utkání s KNH MS Brno začal. Veselané sice postrádali obránce Jakuba Matušku, ale toho dokázali dobře nahradit Michal Kuchařík a Josef Blažek.

Začátek utkání probíhal v ideálním scénáři, což vedlo k okamžitému vybudování si náskoku tří branek. Útok domácího týmu se v první půli trápil. Tento fakt dokazovala i první střela až po 3. útočné akci. V druhé půli prvního poločasu se domácí zlepšili a dokázali svou ztrátu z úvodu utkání dohnat i za přispění nepřesné střelby veselských útočníků. Poločas končil nerozhodným výsledkem 11:11.

Druhý poločas Veselí neponechalo nic náhodě a převzalo nad utkáním kontrolu. A to zejména vstupem do druhé půle, kdy v 5. minutě druhého poločasu již vedlo o 4 branky.  Zbytek utkání se relativně v poklidu dohrával. Sice na obou stranách postupně padly červené karty, ale v obou případech se jednalo o nechtěný úder do obličeje, který od této sezóny je nekompromisně trestán. Smolným momentem pro domácího útočníka Vítka Lamače se stal střet s obráncem, kdy se hráči srazili koleny a pro zranění již utkání nedohrál. Utkání skončilo za stavu 17:23 pro Veselí.

Za tento odehraný víkend zaslouží mužstvo Veselí pochvalu a to mnoha důvodů. Dokázalo odčinit špatný výkon z Humpolce. Zároveň svojí bojovností a semknutostí ukázat, že i když v útočných řadách chybí Pavel Fojtík, dokáží vyhrávat zápasy tím, že lehkost a eleganci z dřívějších sezon nahradili bojovností a zodpovědnou hrou až do posledních minut utkání. A v neposlední radě vyloupení Brna znamená, že se Veselí dostává do čela tabulky 2. ligy s dvoubodovým náskokem na druhou Starou Ves n/O .

Zapomenout nesmíme ani na Jana Fišera, který tento víkend slavil narozeniny. Jako nový kapitán Veselí si spolu s mužstvem nadělil pěkný dárek. Tímto oddíl Veselí nad Moravou Honzovi přeje hodně štěstí, zdraví a mnoho sportovních úspěchů.

Sestava:

Brankáři: Pejša Tomáš, Soukup Lukáš

Obránci: Václavík Tomáš, Vaďura Pavel, Kuchařík Michal, Blažek Josef

Útočníci: Hanák Jan, Malovaný Petr /8/, Fišer Jan /6/, Menšík Robin/2/, Provazník Kamil/7/

Trenér družstva: Knebel Karel

Vedoucí družstva: Maxera Milan