SK NH Veselí nad Moravou - TJ S. Podhorní Újezd - 24 : 19 /14 : 7/

23.04.2017

První jarní utkání pokračující sezony Veselí absolvovalo na domácí půdě s mužstvem Podhorního Újezdu. Bezprostřední vstup do utkání se domácím povedl, jelikož se rychle ujali dvoubrankového vedení. Naopak hostům se úvod utkání zcela nepovedl. Díky domácí obraně, které se dařilo získávat balóny, a dobrým zákrokům brankaře Tomáše Pejši vstřelili hosté svoji první branku až v deváté minutě utkání. Domácímu družstvu se bohužel nepodařilo vypracovat si větší náskok, dokonce došlo k chvilkovému útlumu. Tohoto zaváhání využili hosté a vyrovnanou hrou ztrátu stáhli na skóre 5:4.  Mužstvo Veselí dokonce obdrželo červenou kartu za úder do obličeje a hrálo o šesti hráčích v poli. Vyloučení paradoxně nastartovalo domácí hráče, kteří od tohoto momentu převzali pevně otěže utkání a po zbytek poločasu diktovali tempo zápasu. K vidění byly rychlé přechody střední části ukončené brankou, výtečná střelba kapitána Jana Fišera z venkovních pozic a v neposlední řadě domluvené útočné systémy. Zejména na útočných systémech a finální střelbě se nejvíce podepsala kvalitní zimní příprava, která se od posledních let výrazně změnila. Poločas utkání končil za stavu 14:7 pro domácí.

Druhý poločas se nesl ve vyrovnaném duchu, kdy se na straně hostí rozstřílel útočník Patrik Bajer, který v celém utkání vstřelil 11 branek. Větší porci branek zabránil obránce Josef Blažek, kterému se dařilo útočníka Podhorního Újezdu zastavovat, případně vytlačovat do kraje, pryč z nebezpečných situací. Celý poločas si domácí udržovali 7-8 brankový náskok, který ale neuhájili, jelikož došlo k polevení v nasazení a ke konci utkání již nebyla proměňována většina šancí. Proto utkání skončilo výsledkem 24:19.

Pozitivem tohoto utkání je fakt, že se podařilo prosadit všem domácím útočníkům a dostavily se výsledky po zimní přípravě. Poklidné utkání řídil s přehledem rozhodčí Miroslav Přikryl. 

Sestava:

Brankáři: Pejša Tomáš, Soukup Lukáš

Obránci: Václavík Tomáš, Vaďura Pavel, Kuchařík Michal, Blažek Josef

Útočníci: Hanák Jan/1/, Malovaný Petr /2/, Fišer Jan /7/, Provazník Kamil /4/, Menšík Robin/3/, Fojtík Pavel/7/

Trenér: Knebel Karel

Asistent: Kozumplík Petr

Vedoucí družstva: Maxera Milan

Více fotek ZDE