SK NH Veselí nad Moravou - Vítkovice 20 : 19 /8 : 7/

08.04.2018

Po dlouhém zimním spánku se v neděli rozběhla jarní část soutěže. V prvním utkání jara Veselané hostili soupeře ze severní Moravy - Vítkovice.

Za slunečného, ale větného počasí vstoupilo Veselí do utkání poměrně nervózně (hráči neproměňovali vyložené šance, dopouštěli se nepřesných nahrávek), což vyústilo k rychlému získání ztráty 1:4. Po 10 minutách hry nervozita opadla a projev mužstva se zlepšil na všech frontách a Veselí začalo stahovat ztrátu. Před koncem poločasu se Veselané ujali vedení, které do konce poločasu udržovali.

Druhý poločas Veselí dodrželo pokyny udělené o poločasové přestávce, což vedlo k vybudování si čtyřbrankového náskoku na stav 12:8. V půli poločasu ovšem přišel útlum. Soupeř zjednodušil a zrychlil svoji hru v útoku, veselským útočníkům se rozštelovaly mířidla a zápas se začal dramatizovat. Jedinou jistotou v tomto utkání byl veselský útočník Honza Hanák, který dokázal spolehlivě proměňovat trestné hody. Závěr utkání se zdramatizoval ještě více po vyloučení obránce Vaďury. Do posledních 2 minut utkání se vstupovalo za vyrovnaného stavu 19:19. Čtyřicet sekund před koncem utkání se podařilo Pavlovi Fojtíkovi vstřelit branku. Nicméně soupeři zbylo ještě dost času na případné vyrovnání, ke kterému ale nedošlo zásluhou brankaře Soukupa a dobře hrající obrany ve složení Václavík, Hudeček, Floder. Přestože v posledních vteřinách soupeř několikrát vystřelil, ani jeden pokus se neuchytil a utkání skončilo za stavu 20:19.  

 

 

Sestava: Pejša, Soukup

Václavík, Vaďura, Hudeček, Floder

Fišer/5/, Malovaný/5/, Fojtík/5/, Hanák/3/, Provazník, Šafář /2/