SK Studénka - SK NH Veselí nad Moravou - 12 : 15 /4 : 6/

14.05.2017

Ve druhém víkendovém utkání se střetl vedoucí veselský celek s druhým nejlepším družstvem – Studénkou. Utkání se dá bez nadsázky označit jako „utkání jara“, neboť vítěz tohoto zápasu se významně přiblíží postupu do první ligy. Atraktivitu utkání zvyšoval i neklidný průběh podzimního zápasu se Studénkou, který byl nakonec kontumován ve prospěch Veselí. Studénka tak nyní měla velkou motivaci k odvetě.

Význam tohoto utkání si uvědomovaly oba celky a podle toho vypadal i průběh prvního poločasu, kdy dominovaly obě obrany. Prvního vstřeleného gólu se diváci dočkali až v sedmé minutě od veselského hráče Petra Malovaného. Ani po tomto gólu se obraz utkání nezměnil a první gól domácí zaznamenali až v 15. minutě, když již Veselí vedlo o tři branky. Po zbytek první poloviny si Veselí udržovalo dvou- až tříbrankový náskok. Těsně před koncem prvního poločasu obdržel Jakub Matuška červenou kartu na pět minut, což bylo citelné oslabení. Poločas končil za stavu 4:6 pro Veselí.

Začátek druhého poločasu Veselí hrálo bez vyloučeného hráče, čehož využili domácí a stav téměř srovnali na 8:9. I přes veškerou snahu se Studénce nepodařilo vyprovokovat Veselí tvrdou hrou k podobným zákrokům, na které čekal rozhodčí, aby je mohl jednostranně potrestat kartami. Veselí ale bylo na takovou situaci připraveno, jelikož pokyny trenéra byly jasné, a to hrát co nejčistěji a nedovolit rozhodčímu jakkoliv neobjektivně ovlivnit utkání.

Veselští útočníci se i přes velmi agresivní hru Studénky dokázali prosadit a udržovat dvou- až tříbrankový náskok.  Zlomovým momentem utkání byl druhý neproměněný šestimetrový hod, který chytil Tomáš Pejša, jenž v utkání odváděl výborný výkon a umožnil tak zvýšit náskok o čtyři branky. Poté už Veselí nezaváhalo, hrálo dlouhé časové úseky v útoku a dovedlo utkání do úspěšného konce za stavu 12:15.

Veselské mužstvo si zaslouží pochvalu za výborný bojovný výkon v odehraném víkendovém dvoukole. Kromě úspěšných zákroků brankáře Tomáše Pejši je třeba vyzdvihnout i výkon oslavence Petra Malovaného, kterému se povedlo během utkání vstřelit 10 gólů.  V tuto chvíli Veselí vede tabulku s čtyřbodovým náskokem před druhým týmem Drakenem Brno.

 

Sestava:

Brankáři: Pejša Tomáš

Obránci: Václavík Tomáš, Vaďura Pavel, Kuchařík Michal, Matuška Jakub

Útočníci: Hanák Jan, Malovaný Petr /10/, Fišer Jan /2/, Provazník Kamil, Menšík Robin, Fojtík Pavel /3/,

Trenér: Knebel Karel

Vedoucí družstva: Maxera Milan