TJ Pustějov - SK NH Veselí nad Moravou 14:11 /4:5/

14.09.2020

Ve druhém kole podzimní sezóny Veselí zavítalo na hřiště Pustějova. Absence ve veselském mužstvu značily, že Veselí čeká velmi těžké utkání.

Začátek zápasu potvrdil předpovědi, které očekávaly dominanci obran obou mužstev. Útočné řady se potýkaly s kvalitní hrou obran, která byla podpořena menšími rozměry hřiště, tj. útočníci museli operovat na menším prostoru. Domácímu mužstvu se podařilo vybudovat dvoubrankový náskok vstřelením branky na stav 3:1. Na druhé straně se okleštěná útočná sestava Veselí potýkala s problémy v koncovce.  Vzpruhou pro veselský tým byl brankář T. Pejša, který důležitými zákroky nastartoval obranu k lepším výkonům. Společnými silami dokázali podpořit útok, který se rozehrál a dokázal otočit vývoj utkání. Domácí celek tento zvrat rozhodil do takové míry, že nedokázal proměnit dva po sobě jdoucí trestné hody ze středu brankoviště. Poločas skončil za stavu 4:5.

Notně povzbuzené Veselí nastupovalo do druhého poločasu s plánem vytvořit si nějaký náskok nad soupeřem. V první půli se zdálo, že by plán mohl fungovat, nicméně po sérii neproměněných šancí se vývoj utkání vyrovnal. Další ranou pro Veselí bylo vyloučení obránce, což ještě více zatížilo veselský útok. I když se Veselané snažili vývoj utkání ještě zvrátit, nemožnost střídání v útočných řadách si vybrala svoji daň a přemíra snahy spojená s vzrůstající únavou na konci utkání znamenala vytvoření několika technických chyb a neproměněných vyložených šancí. Utkání skončilo výhrou domácích 14:11.

 

Sestava: Pejša, Soukup

Vaďura, Bauer, Blažek, Václavík

Malovaný/9/,  Provazník/2/, Markovec