TJ S. Dobruška - SK NH Veselí nad Moravou – 17:14 /7:8/

13.10.2019

V uplynulém sobotním utkání Veselí zakončovalo podzimní část sezony bitvou o čelo tabulky. Dva aktuálně nejsilnější týmy odehráli jedno z nejbojovnějších utkání podzimní části.

Vstup do utkání se nesl ve velmi bojovném duchu, kdy ani jeden tým nechtěl vytvořit chybu, která by mohla rozhodnout utkání. Po pěti minutách hry si Veselí vytvořilo dvoubrankový náskok. Bohužel domácí mužstvo dokázalo poměrně rychle utkání vyrovnat. Důležitými zbraněmi domácího mužstva byly rychlé přechody přes střední pásmo a koncovka při trestných hodech. V druhé půlce prvního poločasu se Veselí dostalo do velkých komplikací po vyloučení obránce Petra Bauera. Pro Veselí se jednalo a velký problém, jelikož tak domácí mohli rychlými přechody trestat toto vyloučení. Tuto hrozbu se Veselanům podařilo eliminovat hrou v útoku, kdy s nasazením všech sil dokázali odehrát více než 4 minuty bez toho, aby se soupeř dostal k míči. I když Veselí nedokázalo po tak dlouhém úseku vstřelit branku, podařilo se na oplátku obraně získat míč a za celé vyloučení nepadla ani jedna branka. Poločas skončil za stavu 7:8.

Druhý poločas Veselí začalo nadějně, když poměrně rychle vstřelilo 9. branku. Bohužel poté přišla na veselský tým krize. Ne tak ani herní, ale spíše střelecká, spolu se smolně odraženými míči. Šnůru pěti neproměněných šancí, kdy se všechny střely odrazily od tyčky k soupeři, domácí mužstvo využilo. Domácím se naopak začala střelba náramně dařit a přesnými střelami, které se od tyčky odrážely do branky, otočili vývoj utkání na stav 12:9. Přes veškerou snahu se mužstvu Veselí nepodařilo zvrátit vývoj v utkání. Zápas skončil za stavu 17:14 pro domácí, kteří se tak po nedělním utkání mohou dostat před Veselí do čela tabulky.

 

 

Sestava: Pejša, Soukup

Vaďura, Bauer, Václavík, Blažek

Malovaný/10/,Fišer/4/, Hanák, Provazník, Markovec, Slaný