TJ S. Rokytnice- SK NH Veselí nad Moravou 18 : 16 /10 : 9/

22.10.2017

V posledním podzimním utkání Veselí zavítalo na půdu geograficky nejbližšího soupeře z Rokytnice. Přestože počasí házené opět nepřálo, tak na atmosféru zápasu s podtextem velké rivality mezi danými týmy to vliv nemělo, a to i zásluhou fanoušků v hledišti.

 Počátek utkání se nesl ve vyrovnaném duch - první útoky obě mužstva ztratila lacině balón, ale pak přišly rychlé banky na obou stranách. Skóre bylo vyrovnané po velkou část prvního poločasu. Na lámání chleba došlo až v úseku, kde se shluklo více šestimetrových hodů do krátkého časového intervalu. Domácí celek své hody spolehlivě proměňoval, ale Veselí se nepodařilo nabídnutou výhodu proměnit, a tak umožnilo domácím získat náskok a ukončit poločas za stavu 10:9.

 

Druhý poločas oba celky začaly více taktizovat, což se projevilo i delšími úseky v útočných třetinách. Pro představu první útoky obou mužstev trvaly dohromady 5 minut. Veselí mělo ve druhém poločase mnoho možností zápas zvrátit na svoji stranu, nicméně vždy selhalo v posledním kroku, a to při proměnění šestimetrového hodu. Těchto zaváhání soupeř využil a dokázal zvýšit náskok na tři branky. V závěru navíc mužstvo oslabil obránce Pavel Vaďura, který byl po druhé žluté kartě vyloučen. Této výhody ale domácí mužstvo nevyužilo, jelikož jejich obránce byl taktéž vyloučen. Veselí se ale chopilo šance a dokázalo dvě minuty před koncem snížit stav na rozdíl jedné branky. Do konce utkání se bohužel obrat nekonal, jelikož risk na otevřenou obranu nevyšel a domácí upravili skóre na konečný stav 18:16.

 

Tímto se Veselí loučí v podzimní částí první ligy, kdy zimu přečká na předposlední příčce tabulky.  I když postavení v tabulce nevyznívá pro Veselí lichotivě, odehrané zápasy napověděly, že 1. liga je velmi vyrovnaná a v jarní části se může stát cokoliv, tudíž cesta za záchranou v lize není nemožná.

 

 

Sestava: Pejša, Soukup

Václavík, Vaďura, Kuchařík, Blažek, Hudeček

Fišer/4/, Malovaný/5/, Fojtík/2/, Hanák, Provazník, Šafář /5/